Ремонт Приватного Будинки

Ремонт даху приватного будинку: своїми руками

С таким делом как ремонт затягивать не стоит и если проводятся на завершающем этапе, то ремонт крыши необходимо сделать в первую очередь. Потому что, чем меньше повреждений, тем легче и быстрее можно все починить. Зміст  
Цілісна покрівля здатна захистити вас і ваш будинок від поганої погоди і інших проблем, які здатна принести природа.Однак навіть найякісніші матеріали з часом приходять в непридатність і дах доводитися міняти.

З чого почати ремонт даху

 

Будь-які ремонтні роботи починаються з оцінки поверхні, в даному випадку даху.Спочатку проводиться внутрішній огляд. Перевіряються крокви, настил на горищі. Потім переходять до зовнішнього огляду: стан покрівельного матеріалу, місця його примикання до елементів даху.

 

Ремонт крыши частного дома: своими рукамиНа основі отриманої інформації вже можна приймати рішення на користь того чи іншого ремонту.У даному випадку не допоможуть на які можуть бути різними.

 

Вам може знадобитися один або кілька видів ремонту:

1 Аварійний: локально відновлюються найбільш пошкоджені ділянки.Аварійний ремонт здійснюється не тільки в місцях, де вже видно пошкодження, але і де вони можуть з'явитися.2 Поточний: запланована часткова реставрація, яка передбачає відновлення від 10 до 40% площі даху.3 Капітальний: повний демонтаж і заміна старого покриття на нове.Передбачає заміну більше 40% покрівлі.  

РАДА: Найлегше визначити місця протікання даху в дощову погоду.Якщо патьоки з'явилися відразу ж після дощу, значить, дефекти є в покрівельних матеріалах або в місцях їх стиків.Якщо патьоки утворилися вже після того, як дощі закінчилися, виходить, велика ймовірність того, що в покрівельному полотні є мікротріщини.А значить, потрібно капітальний ремонт.

 

Ремонт крыши частного дома: своими руками Ремонт кроквяної системи

 

Капітальний ремонт кроквяної системи потрібно, якщо гниллю уражено більше 50%.Найчастіше достатньо замінити лише пошкоджені ділянки.

 

В процесі заміни ураженої кроквяної ноги застосовують накладки з дерева.Процес виглядає наступним чином:

 
     
  • при надломі крокви на підлогу кладеться дошка, на яку ставиться домкрат.З його допомогою вирівнюється надламана частина;
  •  
  • з обох сторін до крокви прикладаються накладки, які міцно спираються всім торцем на мауерлат.Товщина таких накладок може варіюватися від 3, 2 до 4 см, а їх довжина повинна бути більше 80-100 см;
  •  
  • накладки кріпляться довгими цвяхами;
  •  
  • з кожного боку проробляються чотири отвори діаметром 16 мм;
  •  
  • сюди розміщуються і потім затягуються кріпильні болти.
  •  
 

Болти замінюються на пруткові протези при масовому ураженні.

Похожие страницы