Сад починається з яблуні. Яблуня - провідна плодова культура. Широке поширення яблуні пояснюється її високою зимостійкістю і великою господарською цінністю. Дуже мало людей, хто байдуже ставиться до її плодам. Купити саджанці яблуні в нашому розпліднику можна різних сортів і за доступними цінами. У розпліднику фахівці дбайливо вирощують саджанці, щоб виконувати всі агротехнічні технології і тому, рослини мають здоровий і доглянутий вигляд. Ми пропонуємо Вам саджанці яблуні відмінної якості, які будуть приносити Вам багато плодів і чудово прикрасять Ваш дачну ділянку.
Плодовые саженцы купить в украине Вы можете по самой выгодной стоимости на сегодняшний день.
Корисна інформація
Плоди яблуні (зазвичай кулястої форми) називаються яблуками і формуються на гілках дерева. Розмір доспілих яблук коливається від 20-25 мм до 15 см в діаметрі. Колір яблук буває білим, зеленим, жовтим, червоним або комбінованим (зелено-жовто-червоним). Яблуня є багаторічною рослиною і в питаннях догляду, вона невибаглива. Дерева добре приживаються в будь-якій місцевості, можуть досягати величезних розмірів, як по висоті, так і по діаметру крони. Квітки дерев мають білий або біло-рожевий колір і зібрані в суцвіття. Квітка яблуні маленький, він складається з: маточки - жіночого органу, який складається з рильця, стовпчиків і зав'язі, в кожній з яких розташована семяпочка. При заплідненні семяпочки розвивається насіння, а зі стінок зав'язі виходить плід, і тичинок - чоловічого органу, який складається з пильовика і тичинкової нитки.
Класифікація яблунь:
1. По термінах дозрівання плодів: літні (ранні), осінні (середні), зимові (пізні)
2. По зимостійкості: зимостійкі, нізкозімостойкіе, среднезімостойкій, високозімостойкіе.
3. За скороплодности: скороплідні, среднеплодние, позднеплодние.
4. По висоті дерева: сильнорослі, середньорослі, карликові.
5. За типом крони: розлогі (штамбові), колоноподібні, плакучі.
6. За смаковими якостями: солодкі, кислі, кисло-солодкі.
7. За розміром плода: дрібні, середні, великі, дуже великі.
8. За способом застосування: декоративні, плодові.
Неможливо не відзначити той факт, що про смакові і дієтичних перевагах яблук знають всі. Плоди досить універсальні, їх вживають свіжими, сушеними, мочені, у вигляді продуктів промислової переробки - консервів, варення, повидла, джему, пастили, мармеладу, соків, вина. У яблуках міститься велика кількість вітаміну С, йоду, яблучної, винної та лимонної кислот, заліза, калію, дубильних речовин, пектину, ефірних масел, фруктози, сахарози, клітковини. Плоди є природним антибіотиком, так як в них містяться активні речовини - фітонциди, які згубно діють на золотистий стафілокок, віруси грипу, збудників дизентерії.